Beschouwingen

Aanvankelijk deed ik in deze rubriek verslag van wat ik heb gezien, meegemaakt of gelezen. Maar allengs is het steeds meer proza geworden, dat ik ook maar bij deze rubriek “Beschouwingen” heb geplaatst.

Het zijn doorgaans korte en zeer korte verhalen, waarbij  ik duidelijk laat blijken dat mijn interesse uitgaat naar geschiedenis, beeldhouwkunst, religie, actuele kwesties en herinneringen aan wat ik vroeger heb meegemaakt. 

Bij alle verhalen waarvan ik hieronder de titels heb neergezet, staat iets over de inhoud te lezen en geef ik met een sterretje aan wanneer het een zeer kort verhaal is.

Druilerig

Op weg van school naar huis, ik was toen 7 jaar, heb ik iets naars moeten meemaken. Het was heftig! Zo af en toe moet ik daar nog wel eens aan terugdenken.

Mars

Ik beschrijf een wel heel bijzondere reis die nog door geen mens is gemaakt, maar ik daardoor het kerststalletje terugzag dat mijn vader ooit had geboetseerd.

Elisabeth Bas

Op weg om Elisabeth Bas te gaan bezoeken ben ik in een heel merkwaardig winkeltje terecht gekomen. Toen ik een vriendin hierover vertelde was zij over mijn avontuur beslist niet geamuseerd.

Witte Brokken

Bij een bezoek van mij aan een café in Arnhem, waar een expositie werd geopend ging een onverlaat zeer drastisch te werk. Een jaar later mocht ik daar ook exposeren.

Virtuele Werkelijkheid

De Japanner Akihiko Hondo trad in het huwelijk met het hologram Hatsune Miku. Zijn moeder wilde deze bruiloft niet bijwonen. Verder nog iets over de Griekse beeldhouwer Pygmalion.